Historiskt Svenskduo i Lamborghini Super Trofeo Middle East

Micke Ohlsson

Micke Ohlsson

Lamborghini-föraren Simon Larsson och STCC-föraren Micke Ohlsson kör Lamborghini Super Trofeo Middle East i Dubai (14-16 februari ) och Abu Dhabi (21-23 februari). Svenskduon kommer att ställa upp för Target Racing i samma Motorhead Tribute-bil (framröstad till Best Livery Ever vid Världsfinalen i Super Trofeo), som Simon Larsson deltog med i Lamborghini Super Trofeo Europe 2018. Det blir första gången någonsin som en helsvensk duo deltar i Lamborghini Super Trofeo.

Simon tävlade under fjolåret med danske Dennis Lind i Super Trofeo Europe, där de tillsammans tog en fjärdeplats i Pro/Am-klassen, tillsammans med Target Racing.

“Vi hade ett fantastiskt bra första år i Lamborghini Super Trofeo Europe, säger Simon Larsson. Det var mitt första år i en riktig GT-bil och på helt nya banor för mig, såsom Monza, Spa och Misano. Jag kunde nog inte nått ett bättre resultat. Jag ser verkligen framemot att komma till Dubai och Abu Dhabi. Dubai är jag bekant med, då jag körde 24-timmars där tidigare, men Abu Dhabi blir en ny erfarenhet.”

Simon kommer tävla tillsammans med etablerade STCC-föraren Micke Ohlsson. Micke har de senaste två åren tävlat för Brink Motorsport i STCC, men dessförinnan en van GT-bilsförare, med bland annat två 24-timmars Nürburgring med Audi Race Experience i bagaget.

“Jag är väldigt glad över att få chansen att tävla med Simon i Lamborghini Super Trofeo Middle East. Jag har följt Simon sedan han började köra bil på Ljungbyheds Motorbana vid 13-års ålder. Jag har i princip varit med honom sedan dess, både som supporter, förarcoach och mentalt stöd. Att nu få köra ihop, känns därför extra kul. Att vara tillbaka i GT-bil och detta tillsammans med Lamborghini är såklart fantastiskt, en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Lamborghini var det bilmärke som först fick mig intresserad av bilar. Lamborghini har byggt en fantastisk tävlingsbil, och jag fick mersmak när jag testade den på Spa Francorchamps hösten 2018.”

Lamborghini Super Trofeo är världens snabbaste enhetsklass för GT- bilar. Med en V10 motor på 620 hästkrafter och en vikt på drygt 1200 kg, så är Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo snarlik med GT3-reglementet, sett till varvtider.

I Lamborghini Super Trofeo körs det 50 minuter långa tävlingsheat, där två förare delar på distansen i samma bil. I Lamborghini Super Trofeo Middle East körs det 3 heat per tävlingshelg och banorna som körs är Dubai Autodrome och Formel 1-banan Abu Dhabi.

Tävlingarna kommer gå att följa live på Lamborghini Squadra Course’s YouTube-kanal, Dubai (16 februari ) och Abu Dhabi (23 februari).
Mer info: www.mickeohlsson.com - www.simon-larsson.com

Simon Larsson

Simon Larsson