Provkörning: PORSCHE 718 GTS med Drivers Club

Vilken underbar dag. Kanske inte den varmaste dagen på året, men fantastisk på alla sätt och vis! 50-talet bilar på premiären, tillsammans med FH Racing, och inte bara massor av bilar. Även massor med människor och det törstades efter att köra igång 2018. 

Vi är nu nära 100 medlemmar i Drivers Club, vilket vi är mycket stolta över. Budskapet till våra medlemmar idag var enkelt, Vi ska bli den bästa klubben i Skandinavien och vi ska representera Sverige på ett föredömligt sätt, när vi kommer till andra banor. Det gör vi genom mycket träning, så att vi blir säkra och konsekventa bilförare. 

Körning på dagens Kick Off med Drivers Club, var disciplinerad och fungerade bra, trots många bilar.

PROVKÖRNING

Utöver att vi arrangerade dagens körning, så fick vi dessutom testa Drivers Clubs nya vapen, nämligen en Porsche Cayman 718 GTS, och som den gick. Se hela filmen nedan. 718 GTS är en av de snabbaste bilarna på marknaden just nu, sett till mekaniskt fäste och grepp. Grymt snabb. Vridet är grymt i motorn, vilket gör att man får farten med sig ur svängarna. 718 GTS är också riktigt snabb rakt fram. Vi vet med säkerhet att den är snabbare än Porsche Cayman GT4 rakt fram. 

Växellådan är grym. Har man kört mycket Cayman GT4, så är en negativ sida den manuella växellådan. PDK är ett måste, om du vill köra fort på bana. Det sparar dig ungefär 0,05 sekund per växling, och det blir mycket på 25 växlingar, på ett varv.  

Så till resultat:et. Vi körde 57,04 med en helt standard Porsche, tagen direkt från Porsche Malmö. Det är det snabbast vi kört med en gatbil, med gatdäck (ej r-däck). Kolla filmen nedan, när jag och Linus Ohlsson kör Porsche 718 GTS. 

Vill du se listan på snabbaste bilar på Ljungbyhed, så hittar du den här:
www.drivers-club.se