STCC i TV

Äntligen, då var det klart. Nytt TV-avtal för STCC. Dessutom är det spikat i fem (!) år framöver. Det har tagit tid och många har kanske varit kritiska till att det inte har blivit klart förrän nu. 

Min reflektion till detta är att vi äntligen har ett slimmat STCC, med Hans Bååth i spetsen, som arbetar efter en plan. För en gångs skull så känns det strukturerat, med en tydlig målsättning, om att göra STCC till en medial sport.

Som det ser ut, så kommer live-sändingen att ligga i C More, som har en bra app, där åskådaren på plats, likväl som åskådaren som sitter i TV-soffan, kommer kunna följa oss. 

Det som jag ser som viktigt i kommande års TV-satsning är följande:

- Bra kommentatorer, med såväl spetskompetens, som humor
- Bra studio, on- eller off-site.
- Ombordkameror, av den typ som V8 Supercars eller Indycar använder. 
- TV-team som följer förarna såväl i depån, som hos tävlingsledningen.
- Highlights innan, under och efter tävlingshelgerna. 

Jag vet om att det jobbas på vilka kommentatorer och speakers som ska jobba med TV-sändningarna och jag har ett knippe favoriter, som jag skulle vilja se.

VILKA ÄR ERA FÖRSLAG TILL TV-KOMMENTATORER?

STCC går helt klart en spännande framtid till mötes. Nu hoppas jag på att det blir ett år med riktigt mycket action. Jag bifogar en film från Scott McLaughlin i Polestar. Här kan man se den bästa kombinationen av action på banan, med samspel mellan media och publik!