SVERIGES STÖRSTA SKROTBILSREJS!

28826957_2040589832865066_1575583581735920363_o.jpg

För lite drygt 10 dagar sedan så drog vi igång Skrotbilsrejset SBR 2018 med en kickstart. Totalt startade 63 team och en bra bit över 210 förare. Race vanns av Team Laglösa med en Peugeot 206 GTI, vilket överlag var en populär bil. 

Vi måste börja med att tacka alla team som har lämnat feedback till oss. Totalt är mer än 1/3 av startfältet har lämnat kommentarer och åsikter om hur vi kan bli bättre, och såklart också vad vi gör bra.

En del av det som vi fått negativ kritik kring är: 

Problem: Otydlig gulflagg
Lösning: Fler safetycars och absolut omkörningsförbud, när dessa är ute. 

Problem: Omkörning när bärgning gjordes
Alltid safetycars på banan vid bärgning

Problem: Fortkörningar i depån som inte bestraffades
Lösning: Fler hastighetstavlor och tuffare bedömning

Problem: Vissa team tog inte sina stop & go-straff
Lösning: Bestraffning delas ut via Livetiming, med fråndrag av varv, istället för Stop & Go. No mercy. 

Problem: Dålig synlighet på våra Safetycars.
Lösning: Större pick ups med riktiga ljusramper

Problem: För få bestraffningar för påkörningar
Lösning: Fler kurvdomare

Ovan är bara några idéer som vi inom organisationen har. Vi kan inte garantera att vi genomför allt ovan, men det är i alla fall på vår agenda. 

Vi vill också tacka er alla för alla fina kommentarer om arrangemanget. Undertecknad var själv ute och körde en stint i en äldre skrotbil, och jag måste säga att det var fantastiskt kul, men också väldigt bra nivå på er tävlande. 

Vårt fokus är att det ska vara ett insteg i motorsport, samtidigt som det ska vara fantastiskt kul, god gemenskap, både mellan team och teammedlemmar. Vårt fokus är också att behålla det som ett skrotbilsrejs, och nej, vi kommer inte att tillåta att bilar används till mer än ett race. Dem ska skrotas efter målgång, och den enda regel vi kanske ser över är värdet på bilarna, men som det ser ut nu, så tror vi att det bästa sättet att hålla ner kostnaden för våra tävlande är att hålla kvar vid att alla bilar ska skrotas efter målgång. Det är också en tjänst vi gör för miljön, eftersom era gamla bilar blir till nya igen. Alltså en viktig anledning är just återvinning. 

Vi kommer också att lägga stor vikt vid att utveckla våra live-sändingar, för att göra det än mer kul för er som kör, att delta i våra race. 

Vi vill på förhand säga att vi är mycket stolta att redan nu kunna presentera en startlista med mer än 75 team, efter bara 10 dagar efter att målflaggen fallit på vårrejset. 

Vi önskar alla nytillkomna team, samt tidigare tävlande, varmt välkomna till den 20 oktober. 

Micke Ohlsson
Promoter och Speaker, Skrotbilsrejset SBR Junkyard Series

Micke Ohlsson & Alexander Graff

Micke Ohlsson & Alexander Graff