Formel 1, Formula E eller Indycar?

IMG_4221.JPG

Indycar är kanske en doldis-serie i många fall, med ett varumärke klart svagare än Formel 1. Men för er som kollade på helgens Indycar-race från St Petersburg, har kanske insett var den bästa racingen finns. 24 bilar på gridden, och helt omöjligt att förespå vem som kommer vinna. Indycar har lyckats med sitt koncept, utan tvekan. Balla bilar, stora startfält och mängder med omkörningar, ledarbyten, påkörningar och gullagg. 

Om vi jämför detta med Formel 1, som konstant brottas med underhållningsproblem. Nu tycker jag det är upp till bevis. Det är amerikanska ägare till Formel 1, så frågan är om dom kan lyckas bygga in samma mängd action som Indy. Jag betvivlar detta. Formel 1 har alltid haft problem att hålla en jämn och konkurrensfull nivå i hela fältet. Det har Indycar lyckats med. 

Sett med svenska ögon, så är just nu Formula E, klassen att följa, med Felix som kör för mästerskapet och skånske Joel Eriksson som är tredjeförare i Virgin. Just nu kanske Formula E är fränast, just för att vi har chans till att titeln hamnar på svensk mark.  

Min enda fråga är, vad händer med Formula E när elbilshypen är över, producenterna ser ett mindre värde att vara med och FIA inte pumpar in pengar? Vem betalar entré på riktigt för att se Formula E live, med bilar lika fräna som Gokart City elkartar? Inget häftigt motorljud och ganska långsamma bilar (jämför topspeed med Indy eller F1). Var är upplevelsen då?

Jag hoppas se ett framgångsrikt svenskt år i såväl Formel 1 som Formel E, men jag hoppas att vi kanske kan få en svensk in i Indycar igen. Ett mästerskap som jag definitivt kommer följa under året!  

Se summeringen av St Petersburg och Indycar här: 

https://www.facebook.com/indycar/videos/10155298883510848/