Historiskt Svenskduo i Lamborghini Super Trofeo Middle East

Micke Ohlsson

Micke Ohlsson

Lamborghini-föraren Simon Larsson och STCC-föraren Micke Ohlsson kör Lamborghini Super Trofeo Middle East i Dubai (14-16 februari ) och Abu Dhabi (21-23 februari). Svenskduon kommer att ställa upp för Target Racing i samma Motorhead Tribute-bil (framröstad till Best Livery Ever vid Världsfinalen i Super Trofeo), som Simon Larsson deltog med i Lamborghini Super Trofeo Europe 2018. Det blir första gången någonsin som en helsvensk duo deltar i Lamborghini Super Trofeo.

Simon tävlade under fjolåret med danske Dennis Lind i Super Trofeo Europe, där de tillsammans tog en fjärdeplats i Pro/Am-klassen, tillsammans med Target Racing.

“Vi hade ett fantastiskt bra första år i Lamborghini Super Trofeo Europe, säger Simon Larsson. Det var mitt första år i en riktig GT-bil och på helt nya banor för mig, såsom Monza, Spa och Misano. Jag kunde nog inte nått ett bättre resultat. Jag ser verkligen framemot att komma till Dubai och Abu Dhabi. Dubai är jag bekant med, då jag körde 24-timmars där tidigare, men Abu Dhabi blir en ny erfarenhet.”

Simon kommer tävla tillsammans med etablerade STCC-föraren Micke Ohlsson. Micke har de senaste två åren tävlat för Brink Motorsport i STCC, men dessförinnan en van GT-bilsförare, med bland annat två 24-timmars Nürburgring med Audi Race Experience i bagaget.

“Jag är väldigt glad över att få chansen att tävla med Simon i Lamborghini Super Trofeo Middle East. Jag har följt Simon sedan han började köra bil på Ljungbyheds Motorbana vid 13-års ålder. Jag har i princip varit med honom sedan dess, både som supporter, förarcoach och mentalt stöd. Att nu få köra ihop, känns därför extra kul. Att vara tillbaka i GT-bil och detta tillsammans med Lamborghini är såklart fantastiskt, en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Lamborghini var det bilmärke som först fick mig intresserad av bilar. Lamborghini har byggt en fantastisk tävlingsbil, och jag fick mersmak när jag testade den på Spa Francorchamps hösten 2018.”

Lamborghini Super Trofeo är världens snabbaste enhetsklass för GT- bilar. Med en V10 motor på 620 hästkrafter och en vikt på drygt 1200 kg, så är Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo snarlik med GT3-reglementet, sett till varvtider.

I Lamborghini Super Trofeo körs det 50 minuter långa tävlingsheat, där två förare delar på distansen i samma bil. I Lamborghini Super Trofeo Middle East körs det 3 heat per tävlingshelg och banorna som körs är Dubai Autodrome och Formel 1-banan Abu Dhabi.

Tävlingarna kommer gå att följa live på Lamborghini Squadra Course’s YouTube-kanal, Dubai (16 februari ) och Abu Dhabi (23 februari).
Mer info: www.mickeohlsson.com - www.simon-larsson.com

Simon Larsson

Simon LarssonFlygande avslutning för Brink...

_DSC6629IG.jpg

Helgen i Anderstorp lämnas med blandade känslor. Tobias tog Brink Motorsports första STCC-seger, och Audis första på 11 år. Helgrymt. Vi hade verkligen farten i bilarna denna helgen. 

För min egen del så var det upp och ner. Snabb på träningarna, ett okej kval, framförallt sett till den omvända startordningen, och bra förutsättningar till massor av poäng.

Tyvärr så blev det riktig stolpe ut för mig denna helgen. Första heatet får jag verkligen ta på mig själv att vi missar viktiga poäng. Efter en tjuvstart så blev jag tilldömd Drive Throu, och en potentiell topp-5 placering försvann. 

I heat 2 så hade jag fördelen att starta tvåa. Jag var nu istället lite lugnare i starten, kom iväg lite halvdåligt, men lyckades hålla en tredjeplats. Redan på första varvet passerade både jag och Tobias ledande Mattias Andersson. Därefter drygade vi ut vår ledning och vi såg ut att gå mot en klar första och andraplats. Tyvärr ville det sig inte riktigt för mig den här gången. Med tre varv kvar så gick bromspedalen i botten och jag åkte av efter långa flygrakan. Jag lyckades ta mig ut på banan relativt snabbt, men halkade ner till sjätte plats. 

Bra för teamet att vi tog första segern, men som team hade vi verkligen behövt poängen som jag tappade. Surt också för mina mekaniker. Dem hade varit värda en pallplacering. Andreas och Patrik har kämpat stenhårt och det känns knappast rättvist att missa framgången. 

Bil nr 36 får ta nya tag till Falkenberg och jag är övertygad om att poängen kommer där! 

Jag vill rikta ett stort tack till alla sponsorer, gäster, partners och fans, som ställer upp och hejar oss till framgång. Ni är bäst! 

// FULL GAS // MICKE //

35835943_1183726451770200_4986316306052546560_n.jpg

Race 2 - På med hårdhandskarna!

AH1_3388IG.jpg

GAME ON!
Nu är det äntligen dags för race två i STCC. Det har gått många veckor sedan premiären på Ring Knutstorp. Vi hade en fantastisk tävlingshelg på Ring Knutstorp, sett till det underbara stöd vi hade från supporters, publik och sponsorer.

Resultaten som uteblev...
Tyvärr uteblev resultaten, trots bra fart, för såväl Tobbe som mig själv. Att bryta första heatet från en potentiell topp 5-placering, är alltid surt. Konkurrensen är stenhård och vi måste plocka så många poäng som möjligt. Heat 2 slutade tyvärr med en nedflyttning, efter en sammanstötning med Andreas Ahlberg. Omkörningsförsöket var omdiskuterat och det råder väl alltid delade meningar om vems fel det var, men i efterhand så dömde domarna rättvist.  

Omkörningar, påkörningar eller åka på kö? Lets bring on the show!
Vi har kommit till ett spännande läge i STCC. Många förare, inklusive mig själv, kommer att köra hårdare framöver. Omvänd stortordning uppmuntrar till det. Och eftersom vi inte har en regel som säger att vi inte får stänga luckan till bakomvarande bil, så kommer vi att försvara våra positioner. Det innebär till publikens förtjusning, att det kommer bli fler bulor och tuffare race.  Nu är det slut med att öka på kö. Vi har allt att vinna på att underhålla er som tittar. 

Utöver ordinarie TV-sändning på C More så kommer jag dessutom att sända live bakom kulisserna på Brink Motorsport. 

Håll koll på @mickeohlsson på Instagram, för händelser, bilder och live-sändning! Och glöm inte live-sändningen på C More från STCC! 

Täta dueller med Ahlberg, Haglöf, Brink och Morin. 

Täta dueller med Ahlberg, Haglöf, Brink och Morin. 

Tack Flash för supporten!

Två dagars test är avverkat på Skånska Ring Knutstorp. Nästa gång vi är där, så är det allvar på riktigt. Då är det premiär i STCC 2018 och vi ska visa var skåpet ska stå! Vi har hunnit med att testa på Ring Knutstorp för 3 veckor sedan, och därefter kört en två-dagarstest på Anderstorp. Igår avslutade vi två dagars test på Ring Knutstorp. 

Tyvärr har testerna kantats av mycket regn. Det är alltid skönt att testa mycket i torrt för att kunna nå fram till en bra balans. Vi har dock jobbat stenhårt på att testa fram en bra setup i vått väglag istället.

Vi presenterade ju i förra veckan att vi skulle ha ett nytt vapen med oss till Ring Knutstorp, vilket vi också hade. Sveriges kanske mest erfarna touringbilförare, Janne "Flash" Nilsson. Janne kom till teamet med en hel del tips för oss förare, en del kör- och setup-relaterat, men mycket rent organisatoriskt. 

Janne har som sagt en otroligt stor erfarenhet av framhjulsdrivet, något som både jag och Tobbe saknar. Att vi sen fick möjlighet att diskutera mycket annat runt omkring sporten, är en riktig bonus. Sidor som vi kommer plocka fram under säsongen, kanske redan till premiären.

Vi vill rikta ett stort tack till Janne, som tog sig tid att hjälpa oss under dessa dagar. Nu har Janne skrivit på som exportkommentator, men vi hoppas kunna fortsätta vårt fina samarbete under året. 

Hur gick testerna då?
Vi var snabba i regnet, om inte snabbast. Inofficiella siffror säger att vi med marginal var snabbast när väder och alla bilar var på banan samtidigt. I torrt var det jämnare. Vi hade gärna visat vilken tid som verkligen satt i bilen, men en och annan junior som inte lärt sig backspegel och helljusblink, var i vägen för en kanontid. Händer det på kval, så lär dem märka när dem står i fel färdriktning på gräset. Men jag misstänker att det är så säsongen kommer se ut. Bilar kommer vara i vägen på kvalet och det finns en risk att toppnamnen kommer hamna utanför Q2 under många tillfällen i år.

Hur går det för Brink Motorsport på premiären? 
Vi vet med säkerhet att Brink Motorsports första seger är nära, och det kommer kanske redan på Ring Knutstorp. Med stor hemmapublik så ska det bli grymt kul att köra på Knutstorp nästkommande helg! 

Glöm inte följa oss på sociala media.
@mickeohlsson 

Jan Flash Nilsson Racing-CV

 • 2010: 9:a Swedish Touring Car Championship, BMW 320si, Flash Engineering
 • 2009: 6:a Swedish Touring Car Championship, BMW 320si, Flash Engineering
 • 2008: 6:a Swedish Touring Car Championship, BMW 320si, Flash Engineering
 • 2007: 5:a Swedish Touring Car Championship, BMW 320si, Flash Engineering
 • 2006: 9:a Swedish Touring Car Championship, BMW 320si, Flash Engineering
 • 2005: 9:a Swedish Touring Car Championship, BMW 320i, Elgh Motorsport/Flash Engineering
 • 2005: 3:a Carrera Cup Scandinavia, Porsche 911 GT3 996, Podium Racing Team Porsche Sweden
 • 2005: 11:a Carrera Cup Tyskland-finalen, Porsche 911 GT3 996, Podium Racing Team Porsche Sweden
 • 2004: 5:a Swedish Touring Car Championship, Volvo S60, Flash Engineering
 • 2003: 2:a Swedish Touring Car Championship, Volvo S60, Flash Engineering
 • 2002: 2:a Swedish Touring Car Championship, Volvo S40, Flash Engineering
 • 2001: 2:a Swedish Touring Car Championship, Volvo S40, Flash Engineering
 • 2000: 6:a Swedish Touring Car Championship, Volvo S40, Flash Engineering
 • 1999: 5:a Swedish Touring Car Championship, Volvo S40, Jan Nilsson Racing AB
 • 1998: 2:a Swedish Touring Car Championship, Volvo S40, Jan Nilsson Racing AB
 • 1998: 5:a Macau Guia, Volvo S40, Jan Nilsson Racing AB
 • 1998: DNF AMP Bathurst 1000, Volvo S40, TWR Volvo Dealer Racing
 • 1997: 1:a Swedish Touring Car Championship, Volvo 850, Jan Nilsson Racing AB
 • 1997: 5:a AMP Bathurst 1000, Volvo 850, Australia Volvo Racing
 • 1996: 1:a Swedish Touring Car Championship, Volvo 850, Jan Nilsson Racing AB
 • 1996: 3:a Renault Spider Eurocup, Renault Spider, Harlow Motorsport GB
 • 1995: 4:a Renault Clio Eurocup, Renault Clio, Jan Nilsson Racing AB
 • 1994: 4:a Renault Clio Eurocup, Renault Clio, Jan Nilsson Racing AB
 • 1993: 1:a Renault Clio Nordic Cup, Renault Clio, Jan Nilsson Racing AB
 • 1992: 2:a Renault Clio Nordic Cup, Renault Clio, Jan Nilsson Racing AB
 • 1991: Formel 3, Mexico & USA
 • 1991: Formel Opel Lotus, Cristal Racing GB England
 • 1989: 1:a Formel 3 SM, G-Son Racing
 • 1989: 2:a Formel 3, Malaysia, G-Son Racing
 • 1989: DNF Formel 3, Macau Grand Prix, G-son Racing
 • 1988: Formel Ford JSM, Bäckstrand Racing
 • 1987: Formel Ford, Jan Nilsson Racing AB
 • 1986: Formel Ford, Jan Nilsson Racing AB
 • 1984: 2:a Formel Ford SM, Jan Nilsson Racing AB
 • 1983: Formel Ford, Jan Nilsson Racing AB
 • 1982: Formel Ford, Jan Nilsson Racing AB
_DSC9785IG.jpg

Välfylld STCC-depå och hemligt vapen till Brink.

Imorgon är det återigen dags för test. Vi kör två dagar på Ring Knutstorp och vi önskar såklart alla som har möjlighet att komma ner och besöka oss. 

 Depån är mer välfylld än någonsin tidigare. Det var längesen jag upplevde att det var ett sånt drag kring försäsongstesterna. Det kommer bli en spännande premiär, helt klart!

Jag kan bara gissa att det kommer vara tajt och bra förberedelser är a och o. Vi har haft ett par bra tester i ryggen, och trots att jag senast avslutade med en rejäl matförgiftning, så känns det grymt bra. 

Till Knutstorp har vi ett hemligt vapen. En väldigt framgångsrik motorsportprofil har landat i nordvästra Skåne. Brink Motorsport kommer presentera detta på Instagram imorgon så håll utkik. 

 Full gas! 

upload.jpg

Blött första test på Anderstorp.

Idag har det varit full aktivitet på Anderstorp. Produktiva varv med mycket olika setup-tester på vått. Dessutom massor av varv. Nu är vi igång på riktigt. Vi har varit två Audi och tre VW Golf på plats idag.  

Imorgon fortsätter vi testerna. Då hoppas vi på lite torrt väglag.  

Hål utkik på Instagram och @mickeohlsson för några kul klipp imorgon.  

upload.jpg

photo: Anders Helgesson 

Vem vinner STCC, om Johan Fasth på Ramudden får gissa?

RAMUDDENS MEDÅKNINGSBIL FRÅN FJOLÅRET, FRAMFÖR DEPÅN I JÖNKÖPING

RAMUDDENS MEDÅKNINGSBIL FRÅN FJOLÅRET, FRAMFÖR DEPÅN I JÖNKÖPING

Just nu är både jag och Tobias Brink runt hos våra partners på diverse olika trevliga kundevenemang. Idag är vi på Ramudden i Jönköping, och passar på att ställa fem snabba frågor till Johan Fast, Regionchef på Ramudden. 

1. Beskriv ditt jobb på Ramudden, med en enkel mening.
JF: Jag ansvarar för de (för närvarande) 8 sydligaste depåerna i landet, både drift och utveckling.

2. Vad är ert framgångsrecept på Ramudden?
JF: Vi är lite mer angelägna att hjälpa kunderna än våra konkurrenter. Vi jobbar lite annorlunda än dem. Det handlar i stort att följa regelverket samtidigt som man hittar en vass lösning för entreprenören. 

3. Varifrån kommer ditt motorintresse?
JF: Oj, i mitt DNA kanske!? Alltså vem kan motstå motorsport?

4. Vad ser du mest framemot årets upplaga av STCC?
JF: Se om det går att toppa förra året, i min mening var det en nystart i svensk racing. TCR reglementet ihop med nya grepp från STCC staben kan bli succé.

5. Utöver Brink Motorsport, vem tror du konkurrerar om STCC-bucklan 2018?
JF: Johan Kristoffersson är ju en enastående förare på alla sätt och vis men han får nog nöja sig med ett nytt VM guld. Jag tror på Morin om Brink Motorsport missar.

RAMUDDEN är ett uthyrningsföretag. Vi tillhandahåller produkter och tjänster för dig som jobbar utmed våra vägar. Vi kan erbjuda god tillgång på bra avstängningsmaterial. Kunnig och serviceinriktad personal på våra depåer runtom i landet hjälper dig med snabba leveranser och professionella tjänster.

BAC Mono - THE GREATEST CAR OF TIMES?

BAC Mono. Recordbreaker at the Goodwood Festival of Speed. The worlds only street legal formulacar. 

We visited Silverstone to try it out. But before we talk about the experience, let us give you some fact and figures... 
 

TECH SPECS - BAC MONO

Weight: 580kg (Dry weight and subject to options)
Power to weight: 525 bhp per tonne
Maximum speed: 170 mph (275 km/h)
0-100 km/h: 2.8 secs
Enginetype: Normally aspirated, structurally mounted, 2488 cc, 4 cylinder
Maximum power: 305 bhp
Maximum torque: 308 Nm

THE DRIVE

We arrived to Silverstone on monday morning, and surprisingly it was actually sunny. When arriving to box nr 6c, we met up with the guys from BAC. In total there were 8 cars. Even thou there were a lot of supercars, the Mono were the one that stood out! 

Factorydriver Oliver James Webb made the introduction (follow Oliver on Instagram: https://www.instagram.com/oliverjameswebb/) . Oliver races in Le Mans 24h and many of the hi level GT-races around the globe. 

Coming to the car then. First impressions of the BAC Mono is the attention of details. Everything from the Formula 1-style steeringwheel to the moulded seat, the pouches for your phone and stitching. Everything is at the highest level of what to expect of this unique piece of art. 

When getting behind the steering wheel, you start the car on the big Mono-labeled button in the center of the steeringwheel. When you fire the engine up, you emedeiatelly feel the vibrations, as the part of your body. 

Well on track, you can feel the preciseness of a formula-car, but slightly more soft in the chassis. That gives the BAC Mono a more easy to handle-feeling, without comprimising the cornering performance of the street-tyres.. The power is more than enough. The Mono manages well to keep up to pace with very powerful GT-cars in a straight line. 

Mainly all BAC Monos run on street legal tyres, since every owner uses their car on the road, to and from the track. But when takling performances, this car will be extremely quick with a slick-tyre. It has been tested and lap-times were even as quick as a GT3-car. We therefore hope to see more BAC Monos with slick-tyres. But it really isn't needed.  

 If you wanna get your hands on a car, you should really get in contact with BAC. Delivery is about 5 months away. A total of 89 cars have been built. That also means that you will join an awesome community of enthusiasts, and a very rare one as well. 

So to answer the question, is it the greaest car of times? Well, it is maybe not the most comfortable car, but it is the quickest car, that steals all the attention from everybody else...  

Please see thE interview below with fouNder Neill Briggs.