FORMULA RENAULT 

2005: 3:a Nordiska mästerskapen
2006: 3:A NORDISKA MÄSTERSKAPEN

Micke körde även två säsonger i Formula Renault 2.0. 2005 körde Micke för det danska teamet, Team Formula Sport. 2006 fick micke chansen att köra för det svenska teamet SRTS, med tidigare Le Mans-segraren Stanley Dickens i spetsen. Under 2006 så prioriterade Micke att köra två tävlingar internationellt, istället för att köra full säsong i Nordiska Mästerskapen. Därmed så missade Micke chansen till en slutgiltig seger i mästerskapet, för att pröva vingarna internationellt. 

 

CARRERA CUP  

2008: 4 RACE, 30 BILAR OCH TVÅ PALLPLATSER!

Mickes första säsong i bil med tak. Denna säsongen gav mersmak för karossbilar. I debuten på Ring Knutstorp stod skåningen för en prestation, när han kvalade in på 6 plats av 32 bilar, för att sedan ta en fjärde- och en femteplats i racen. På Sturup blev det sedan en sjätteplats, för att på Falkenberg vara dubbeltvåa i bägge racen, bara hundradelar efter Jocke Mangs. Finalen på Mantorp blev dock katastrof efter att Micke snurrat efter en dust med Tony Rickardsson om en femteplats. 

 

SWEDISH GT  

2011: mästare i swedish gt med autoropa!

Micke fick möjlighet att tävla för Autoropa i Swedish GT, tillsammans med Martin Nelson. Tillsammans vann dem 5/5 race i GTB och vann också Swedish GT totalt. 

Under året deltog bland anndra Alx Danielsson, Lill-Lövis Johansson och flera andra meriterade förare, men IKC Scuderia Autoropa stod emot och vann samtliga race i GTB. 

FORMULA FORD 

2003: 4:a svenska mästerskapen  
2004: DNF

Micke körde två säsonger i Formula Ford Zetec. Första säsongen tillsammans med Team Ferrita. Bilen drevs i egen regi från Motorsportgymnasiet i Mantorp Park, tillsammans med Dragi Maizowski (senare GP2) och Raffi Aroyan (senare Indycar). Säsongen 2004 drev Micke ett tvåbilsteam i Formula Ford, där Per Staaf Jr körde den ena bilen och Micke den andra. Efter en riktigt katastrofal start på året, så stod Micke över de två siste tävlingarna i Formula Ford. För att istället köra Radical och Formula Renault, vilket inbringade en seger på Ring Knutstorp. 

 

RADICAL  

2007: 7 SEGRAR, 5:a i SM

Mickes planer på en utlandssatsning gick i stöpet och samarbetet med SRTS pausades. Istället inhandlades en bil för att ställa upp i det svenska mästerskapet i Radical, där många förare av rang startade. I ett startfält på närmre 25 bilar så stod det ofta att handla om två förare, Micke och Christian Kronegård. Båda två hade en strulig säsong och diskningar, kedjebrott och uteslutningar gjorde att varken Micke eller Christian stod som slutlig segrare. Istället var det Nicklas Lovén som vann totalt. Micke vann dock finalen i regn, med över 15 sekunders marginal. När det väl fungerade så gick det fort! 

 

STCC  

2009: 5:a SEMCON CUP STCC.  

Micke gör debut i STCC. Ett tufft år efter att inledningsvis ha startat med Peugeot. Efter tre motorhaveri hyrdes en BMW från West Coast Racing. Micke var då med i topp tio totalt och vann två av 6 heat i Semcon Cup. Tyvärr var det för sent och Micke Lyckades inte bli bättre än 5:a i Semcon och 15:e i STCC.